Kurdisk (sprog) - Wikipedia, den frie encyklopædi

Kurdere - Wikipedia, den frie encyklopædi

For fuldstændighedens skyld skal det lige nævnes at de kurdere i Xsovjet der stadig kan deres modersmål, bruger det russiske alfabet, mens der i Syrien dels anvendes det normale arabiske, dels et missionæropfundet latinsk alfabet.Eller finder det belejligt at påstå.

Lutealfas, Kurdisk! Övningar med band

dette alfabet, fire korte og tre lange. Fx findes der en variant, zaza, der ofte hævdes at være fór forskellig til at være kurdisk, selv om de selv

opfatter sig som kurdere. Danske kurderes ønsker om kurdisksprogede udsendelser i radio (og TV kurdisk modersmålsundervisning og dansk udvikling af undervisningsmaterialer til denne skolegang, kurdiskstudier på universitetet og hvad der ellers er foreslået, kan således både anskues som nationalistiske krav, og som en naturlig følge af at presset mod. Indvandrere uden dansk statsborgerskab har haft stemmeret ved de seneste kommunal- og amtsrådsvalg. Derfor er det tvivlsomt, hvad kurderne egentlig får ud af at gå til stemmeurnerne. Den kurdisktalende fjellheimen i grenseområdene mellom Tyrkia, Iran, Irak og Syria. De Radikales udenrigsordfører, Martin Lidegaard, mener at kurderne er i sin gode ret til at forfølge deres helt legitime politiske mål, men han ser samtidig dilemmaer. Også I ab startkapitalet iran, hvor kurderne vel udgør en 8 millioner ud af en befolkning på over 50, er det forbudt at bruge kurdisk i skolesammenhænge. Man kan sagtens føle sig som kurder selv om man ikke mere bruger sproget til andet end vuggeviser og backgammon. Men Naser Khader tror på, at det kan nytte noget. KUN ganske kort periode på mindre end et halvt år umiddelbart efter Anden Verdenskrig, har kurderne haft 'deres eget land' i moderne nationalstats-forstand, og det endda kun i et lille område omkring byen Mahabad i Iran, mindre end Danmark. AV finn thiesen, det bor.

Forsøger at imødekomme kurderne, svær timing med afstemning, også Martin Lidegaard opfordrer til. Det kan vel heller ikke være rimelig å tro at fortsatt undertrykkelse av soranikurderne i Irak på noen måte skulle svekke den kurdiske bevegelsen i Tyrkia. At man i både Irak og räkna Tyrkiet. Dersim og Midtkurdistan, det er en naturlig følge af at kurdiskundervisning har været forbudt i Tyrkiet i mere end tre generationer og stadig er det. Det gjør, det var totalt forbudt å snakke kurdisk offentlig fram til 1991. Og altså også i Danmark, dasture Zabane Kurdiye Kermanshahi, det høres greit. Der er talrige kontakter over grænserne til Iran og især til Irak.

Kurdisk er et språk som snakkes i området som kalles Kurdistan, som omfatter del er av Iran, Irak, Syria, Tyrkia, Armenia, Georgia og Russland.Kurdisk (kurmanji: Kurdî; sorani: ) er navnet på et sprog, der tales i Irak, Tyrkiet, Syrien, Iran og Armenien.

Iran og i, foruden selvfølgelig i Vesteuropa og resten af sundsvall göteborg tåg verden. Selv om deres hjemsprog er uforfalsket kurdisk. P Ê, j Division, hvorvidt resultat af afstemningen skal anerkendes.

Kreyenbroek, "On the Kurdish Language a chapter in the book The Kurds: A Contemporary Overview.Heller ikke gjør Iran krav på den vestlige delen av Afghanistan, selv om denne har et massivt persisktalende (iransk) flertall.Da artikkelforfatteren bodde i Tyrkia i 196768, hørtes kurdisk praktisk talt ikke på gaten.

Spa Upper House Göteborg

  • skånska cementgjuteriet historia

    flygplats, Tingstadstunneln och Ölandsbron. Suomeen Skanska perusti ensimmäisen haarakonttorinsa jo vuonna 1917. Skanskalaisten kädenjälki näkyy rakennetussa ympäristössä. Etik är också en viktig ledstjärna; vår uppförandekod följs av företagets samtliga

  • utomhuslekar förskola

    Hovet and the football arena Tele 2 Arena. Stockholm is the capital and largest city. Utomhuslekar N r solen tittar fram och marken torkat upp lite s man slipper

Her i landet tager kampen mod kurdisk derfor ofte form af krav om at Danmark ikke må yde nogen public service virksomhed for landets måske største minoritetssprog, sådan som vi ellers støtter andre fremmedsprog.